Megújulnak a TSI-k és az ERA nyilvántartásai

ERA logo

Az OPE TSI kivételével valamennyi Átjárhatósági Műszaki Előírás (TSI)  felülvizsgálata megtörtént.

Ezek határozzák meg valamennyi járműtípus engedélyezésével kapcsolatos, és a már típusengedéllyel rendelkező járművek átalakítására vonatkozó  követelményeket.

A Noise-TSI már tartalmazza a vasúti kocsik féktuskóinak kompozitra cserélésének szabályait; így csökkenthető a zajkibocsátásuk. Mostantól ez kötelező is, ha a kocsi “csendes folyosón” közlekedik.

A Vasúti infrastruktúra nyilvántartás (RINF) és a Típusengedéllyel rendelkező járművek európai nyilvántartása  (ERATV) módosításai is pozitív szavazatot kaptak az EU Vasúti és Átjárhatósági Biztonsági Tanácsától (RISC). 2019 júniusától kezdődően az ERATV új paraméterlistát tartalmaz, így lehetővé válik az új OSS IT eszközzel kiadott típusengedélyek közvetlen regisztrációja. Az új paraméterlista már tartalmazni fogja azokat az adatokat is, amelyek egy adott jármű és a jármű által használt műszaki kompatibilitására vonatkoznak.

A RINF alkalmazás is tartalmaz majd további paramétereket, amelyek szükségesek a jármű/útvonal kompatibilitás ellenőrzéséhez. Ezzel minden vonal egyedi értékeket kap és jellemző adataik exportálhatóak lesznek.

Share