Oktatás

Oktatási Portál

A SafeTrain Kft. online tanulásmenedzsment rendszere rendelkezésre áll valamennyi vasútvállalatnak és a vasúti üzemvitel iránt érdeklődőknek.

Az Oktatási Portál tananyagai regisztráció után érhetők el. A tananyagok használati díjáról érdeklődjön e-mailben, vagy telefonon: +36 30 386 7547

Rendelkezésre álló tananyagok:

Infrastruktúra témakör

Infrastruktúra

E101 Általános utasítás a normál nyomtávú villamosított vonalak üzemére

A tananyag lefedi a MÁV E101 jelű utasításának valamennyi fejezetét, mellékletét és függelékét. Felépítése tanulási célra orientált, az önellenőrzéshez 20 kérdésből álló záróteszt áll rendelkezésre.

E2 Fékezési ismeretek

A tananyag lefedi a MÁV E2 jelű utasításának valamennyi fejezetét, mellékletét és függelékét. Felépítése tanulási célra orientált, az önellenőrzéshez 20 kérdésből álló záróteszt áll rendelkezésre.

SCVPSZU

A tananyag felöleli a Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasítása valamennyi fejezetét és mellékletét. Felépítése követi az SCVPSZU fejezeteinek szerkezetét, a tananyaggal ismerkedést külön Fogalomtár segíti.

Műszaki ismeretek témakör

Műszaki ismeretek

E1 Utasítás a mozdonyszemélyzet részére

A tananyag lefedi a MÁV E1 jelű utasításának valamennyi fejezetét, mellékletét és függelékét. Felépítése tanulási célra orientált, az önellenőrzéshez fejezetenként záróteszt áll rendelkezésre.

Egyedi tananyagok témakör

Egyedi tananyagok

Jelzőmeghaladások

A tananyag ismerteti a jelzőmeghaladások leggyakoribb típusait és okait, szakmai tanácsokat ad az elkerülés lehetőségeire.

Kockázattudatosság

A tananyag ismereti a hibazóna és a helyzettudatosság fogalmát, lényegét, bemutatja a helyzettudatosság szükségességét, tanácsokat ad fenntartásának lehetőségeire. A tananyag használatával a biztonságkritikus munkakörökben dolgozók segítséget kapnak mindennapi munkavégzésükben a kockázatos helyzetek felismeréséhez, és a veszélyes helyzetek elkerüléséhez.

Vasútüzemi munkák biztonsági szabályzata

A tananyag a 17/1993. (VII. 1.) KHVM rendelet alapján dolgozza fel a vasútüzemi munkák biztonságos végzéséhez szükséges tudnivalókat. Különösen középvezetőknek ajánljuk.

Vasútépítési és fenntartási munkák biztonsági szabályzata

A tananyag a 17/1993. (VII. 1.) KHVM rendelet alapján dolgozza fel a vasútépítési és fenntartási munkák biztonságos végzéséhez szükséges tudnivalókat. Különösen középvezetőknek ajánljuk.

Share