Tájékoztatás a kritikus készletekről

A COVID-19 járvány által okozott krízis idején egyes kritikus cikkszámok, például maszkok, bizonyos kesztyűk, Biztex ruházat, szemüvegek stb. a piaci tényezők folyamatos változékonysága miatt ár és kedvezménykorrekciókra szorulnak, így korábban kiküldött árlistáink nem érvényesek.

Jelenleg a gyárak alapanyagellátással, a munkavállalók hiányával és a termelési kapacitás hiányával küzdenek. Például a légzésvédők gyártási ára 8-10 szeresére növekedtek. Az átmeneti áremelkedés másik oka, hogy a légi szállítás ára az elmúlt néhány hétben háromszorosára emelkedett. A PORTWEST a gyors termékbiztosítás érdekében, továbbra is a légi szállítást választja sok esetben, viszont nem tudja folyamatosan megváltoztatni az árlistát, így az új árváltozásokat rendelés rögzítése során jelzi disztribútorának. Ez alapján folyamatoson követjük a változásokat, az aktuális egységárakról e-mailben nyújtunk felvilágosítást.

Ezek az árváltozások csak a kritikus cikkszámokra vonatkoznak és ez csak egy átmeneti intézkedés, amíg az ellátási lánc bizonytalansága fennáll.

Gyakran Ismételt Kérdések:

 1. Miért magasabbak az árak?
  Válasz: Az összes készlet eladásra került, és az összes új készletre nézve óriási áremelkedés van Kínában és a logisztikai költségek is jelentősen megnövekedtek!
 2. Mikor lesz megfelelő készlet?
  Válasz: Folyamatosan dolgoznak a termékellátási lánc stabilizálásán, viszont sajnos a várható beérkezési dátumok változhatnak. Maszkok esetében előre láthatólag hosszabb időt vesz igénybe, amíg rendeződik az ellátás.
 3. Miért törölnek egyes cikkszámokat?
  Válasz: Nem lehet a kritikus termékeket rendelni, előrendelni (hamis elvárásokat támasztana a megrendelés teljesítése kapcsán a rögzített ár és előre jelzett beérkezési dátum. Jelenleg megnövekedett igény és bizonytalanság uralja a piacot, ami bizonytalanná teszi a kritikus cikkszámok ellátását, árazását). Az eddig előrendelt, de nem teljesíthető tételeket valamint a rendkívül nagy mennyiségű megrendeléseket törli a PORTWEST (ezzel párhuzamosan mi is kénytelenek vagyunk).
 4. Miért nem ad ki új árlistát a PORTWEST?
  Válasz: Az árak napról napra változnak, és nem célszerű folyamatosan megváltoztatni az  árlistát. Minden változásról tájékoztatást nyújtunk ügyfeleinknek a rendelést megelőzőleg, és a rendelés visszaigazoláskor! FONTOS: Csak a kritikus tételeknek változik az ára folyamatosan és kiszámíthatatlanul. A fennmaradó cikkszámok 95%-ában nincs árváltozás.
 5. Mikorra rendeződhet ez a helyzet?
  Válasz: A kormányok és gyártók korlátozzák, limitálják a mennyiségeket. Ez még bizonyára sok hónapig el fog tartani.
 6. Várható-e valami gyors megoldás?
  Válasz: Néhány cikkszám esetében a PORTWEST ausztráliai és amerikai raktárainkból repülőn szállítanak át bizonyos mennyiségeket, ami többletilletékeket, -adókat, -vámokat és repülési költségeket jelent. Újból megnyitották az angliai raktárból történő rendelési lehetőséget is, amiből mi is tudunk rendelni.