Tájékoztatás árváltozásról

A munkavédelmi és jólláthatósági termékek forgalmazása kapcsán az elmúlt időszakban a SafeTrain Kft. az iparág piaci változásainak következtében kénytelen volt jelentős költségnövekedést elfogadni. Ezek a növekedések nemcsak bennünket, hanem minden piaci szereplőt globálisan érintettek.

Milyen hatások érték a munkavédelmi üzletágat?

•    A munkaruhák és jólláthatósági termékek gyártásához felhasznált számos fontos összetevő ára emelkedett, a nyersolajárak az elmúlt 12-18 hónapban folyamatosan nőttek, így drágultak a ragasztók, a szintetikus alapanyagok és a szállítási költségek is.

•    A gyártástechnológiák kapcsán szigorúbb környezetvédelmi szabályozásokat léptek életbe, mely számos gyár ideiglenes bezárást eredményezte, ez csökkentette a globális termelési kapacitást.

•     Annak ellenére, hogy ezek a gyártók újranyitottak, a globális termelés még mindig alacsonyabb a korábbiakhoz képest. A kínálatot meghaladó kereslet közvetlen következtében a költségek drasztikusan nőttek.

•    Az USA dollár árfolyama folyamatos emelkedést mutat, mely az Európai Union kívüli országokból importált alapanyag és termékárak jelentős növekedéséhez vezetett.

•    A forint lassú, de állandó gyengülése is emelte az árfolyamveszteségeket. A napjainkban tapasztalható 327-330 forintos Euro árfolyam pedig már komoly költségnövekedést okoz számunkra.

Taktikai vásárlásainkkal, valamint egyéb szervezési intézkedésekkel sikerült elérnünk, hogy az elmúlt időszakban áremelés nélkül dolgozzunk. Mivel a piaci jelek a jövőben sem mutatnak javulást, árainkat folyamatosan kis mértékben emelnünk kell, mely első sorban az egyedi kedvezmények mértékének csökkentésében fog mutatkozni.

A későbbiekben is stratégiai célunk, hogy a Portwest munkaruházati, munkavédelmi és jólláthatósági termékeket megfizethető áron szállítsuk ügyfeleinknek.